Januari 2024

Stichting Stomaatje overhandigt cheque voor Oekraïne

Vol trots heeft Stichting Stomaatje een cheque van 250 euro overhandigd aan Ronald Holkamp en Kees Stoppelenburg van Stichting Krimpenerwaard-Oekraïne. Dit bedrag is de opbrengst van de jaarlijkse Rabo ClubSupport-actie. Stichting Stomaatje levert regelmatig dozen vol ingezameld stoma- en incontinentiemateriaal en verbandmiddelen aan Stichting Krimpenerwaard-Oekraïne. De cheque zal worden gebruikt voor het transport naar Oekraïne.

 

Stomamateriaal over

Het is Stichting Stomaatje al jaren een doorn in het oog dat nieuw geleverde stomaproducten niet teruggestuurd mogen worden naar de leverancier als er een verkeerde levering heeft plaatsgevonden, als er van materiaal moet worden gewisseld, als een stoma is opgeheven of als mensen overlijden. Het stomamateriaal blijft ongebruikt in de kast liggen of eindigt misschien zelfs in de vuilnisbak.

Stichting Stomaatje is daarom in 2015 het project ‘Stomamateriaal Over’ gestart met een informatieve website met marktplaatsgedeelte en een bijbehorende Facebookgroep waar stomadragers en hun naasten overgebleven materiaal kunnen aanbieden. Én waar zij overgebleven materiaal kunnen doneren voor bijvoorbeeld Suriname of Oekraïne.

 

Inzamelen voor Oekraïne

Stichting Stomaatje zet zich op dit moment vooral in voor de inzameling van niet-gebruikte medische hulpmiddelen voor de inwoners van Oekraïne. Stichting Krimpenerwaard-Oekraïne zorgt er vervolgens voor dat de verzamelde medische benodigdheden worden overgebracht naar het door oorlog geteisterde Oost-Europese land.

Inmiddels weten gelukkig vele stomadragers, bedrijven en stomaverpleegkundigen Stomaatje te vinden om ongebruikt medisch materiaal voor Oekraïne te doneren. Zo is de functie van Stichting Stomaatje uitgebreid van informatieverstrekker naar nu ook herverdeler van restmateriaal om verspilling te voorkomen.

Materiaal doneren?

Mensen kunnen het materiaal (na een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) opsturen of langsbrengen bij Stichting Stomaatje.

 

In de regionale krant

Tevens stonden we in de regionale krant Het Kontakt, je vindt het artikel hier.

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.