logo stomaatje alles over stomas

 

Stichting Stomaatje lanceert STOMAATJES GEZOCHT, 15 juli 2014


Stichting Stomaatje is trots dat ze na een maandenlange voorbereiding www.stomaatjesgezocht.nl mag lanceren, dé portal om in contact te komen met andere Stomaatjes. De nieuwe website is bedoeld om met mensen in contact te komen met dezelfde behoefte.

“Na maanden hard werken” vertelt Eliene Roelse, oprichtster van Stichting Stomaatje, “waarvoor wij niemand inhuren maar vooral als bestuur alles zelf ontwikkelen en uitvoeren, en na een uitgebreide testfase door diverse actieve vrijwilligers, kan Stichting Stomaatje met trots het nieuwe platform www.stomaatjesgezocht.nl lanceren!”

 

Ontstaan van dit idee; Oproepen bundelen

Sinds 2004 heeft Stichting Stomaatje al een forum (www.stomaforum.nl). “Via dit platform”, vertelt Suzanne, mede bestuurslid en verantwoordelijk voor het technisch gedeelte, “kunnen mensen (na aanmelding) lotgenoten “ontmoeten” en ervaringen en tips, ook over alledaagse dingen, met elkaar uitwisselen. Menig student heeft hier al contact gezocht met stomadragers om van ervaringen te leren en zo een goed werkstuk af te kunnen leveren. Ook professionals vinden hier hun weg, zij het dat zij beperkte toegang hebben tot de onderwerpen. Een formule waar enorm veel behoefte aan is. Steeds vaker kwam echter de vraag of men ook gericht kan zoeken naar mensen met een specifiek profiel. Zoals leeftijd, ervaring met een specifiek soort operatie of behandeling of woonplaats. Helaas is dit niet eenvoudig via het forum. Er ontstonden oproepjes op het forum, via e-mail en social media. Zo ontstond een aantal jaren geleden het idee om deze oproepen te kunnen bundelen in een database zodat mensen met een aantal simpele muisklikken zelf op zoek kunnen naar gelijkgestemden. Ook andere organisaties gaven aan dat hier behoefte naar is en vroegen ons de mogelijkheden uit te breiden met “oorzaken die tot een stoma kunnen leiden” en niet alleen de stomadrager maar ook “zijn of haar omgeving” de mogelijkheid kreeg hier zich aan te melden. Dus ook daar wordt met smacht gewacht op de lancering.”

 

Gericht zoeken naar specifiek profiel; Uitgebreide zoekfuncties

“Na inschrijving” vertelt Eliene over het nieuwe project, “kan men op een eenvoudige en praktische wijze in contact komen met ‘leeftijdsgenoten’, mensen met ‘eenzelfde soort stoma of techniek’, mensen met ‘dezelfde aandoening’ of mensen ‘uit dezelfde regio’. Ook hier is de mogelijkheid om (individuele) tips uit te wisselen, ervaringen te delen en om elkaar zelfs in real life te ontmoeten. Om op zoek te gaan naar lotgenotencontact, vriendschap, een (stap)maatje, of misschien wel een relatie…. Je kunt zelf op zoek gaan, of door je profiel in te vullen kun je wachten totdat iemand jou door middel van de uitgebreide zoekfuncties vindt.

 

Gratis basispakket, ook lidmaatschap mogelijk

Aanmelden is gratis. Er is een basispakket, maar indien men meer mogelijkheden wil, kan er een lidmaatschap worden aangegaan dat een kleine maandelijkse vergoeding gaat kosten. De inkomsten van de abonnementen gebruiken we om de organisatiekosten van dit initiatief te dekken. We gebruiken al onze inkomsten, ook uit dit soort activiteiten, voor verdere verbetering en uitbreiding van onze projecten”.

 

Mogelijk gemaakt door…

Dankzij diverse donaties waaronder een grote donatie van Ron, acties die voor ons zijn opgezet, zoals Timo en Dinand met hun flessenopbrengst, de sponsorloop van Alwin en de sponsorfietstocht door Europa van Piet is deze website mogelijk gemaakt.

 

Gratis lidmaatschap; Premium lidmaatschap tijdelijk kado

“Om de lancering te vieren,” vertelt Suzanne, “kunnen de mensen die zich voor 1 september a.s. aanmelden zelf hun gratis lidmaatschap omzetten naar een premium lidmaatschap voor de duur van 3 maanden, dat na die periode vanzelf teruggaat naar het gratis pakket als er geen betaling voor verlenging plaatsvindt. Dus wil je optimaal kennismaken met dit project van Stichting Stomaatje: Schrijf je dan snel in!”

 

 

<-- Terug

 

×