Stichting Stomaatje organiseert voor de 8ste keer een zwemdag voor stomadragers

Al sinds 2007 organiseert Stichting Stomaatje eenmaal per jaar een zwemdag voor stomadragers en hun naasten. De stichting huurt een zwembad inclusief privé badmeester centraal in Nederland af, zodat mensen met een stoma de privacy hebben om tussen familie, vrienden en lotgenoten de stap in het water te wagen. Zondagmiddag 18 mei wordt de Stomaatje Zwemdag voor de achtste keer georganiseerd.
   

Twee zwembaden afgehuurd

De Stomaatje Zwemdag vindt plaats in het Sportfondsenbad te Amersfoort. Vorig jaar huurden we 2 kleine baden af, maar dit bleek te weinig voor de grote groep belangstellenden. Dit jaar huren we naast het kleine warme Vlinderbad met rolstoelhelling, ook het grote Torenbad af. Gelegen direct naast het Vlinderbad. Koeler, maar met duikplanken en alle ruimte om uitgebreid te zwemmen. Ieder met een eigen badmeester.
 

Iedereen is welkom

Iedere (aanstaande) stomadrager is welkom, evenals hun aanhang als partners, vrienden en kinderen. Ook mensen waarbij hun stoma is opgeheven, of die een andere techniek hebben gekregen zoals een pouch, continent stoma of voedingssonde, zijn van harte welkom. Ook voor mensen in een rolstoel is deze dag mogelijk. En zwem je liever niet? Je kunt ook alleen een kijkje komen nemen.


Wokken

Het blijft niet alleen bij zwemmen; na het zwembad gaan we naar Wokrestaurant het Oosten in Amersfoort voor een hapje en een drankje. Hier heb je de mogelijkheid om ervaringen te delen, tips uit te wisselen en gezellig na te babbelen met de aanwezigen. Mensen kunnen er ook voor kiezen alleen naar het wokken te komen en het zwembad over te slaan.

 

Goodiebag

Elk jaar zorgen we in samenwerking met onze sponsors voor een goed gevulde goodiebag voor de aanwezige stomadragers.

 

Donateurs zwemmen gratis

Stichting Stomaatje probeert de kosten zo laag mogelijk te houden door de opbrengst van de jaarlijkse collecte in samenwerking met de Ango voor de Zwemdag te gebruiken. Donateurs zwemmen ook dit jaar weer gratis en krijgen korting op maximaal vier gasten. Voor niet-donateurs kost het zwembad €7,50 euro per persoon, gasten idem. Voor het wokrestaurant wordt aan een ieder een bijdrage gevraagd.

 

Aanmelden

De Stomaatje Zwemdag is een begrip waar vele stomadragers en hun omgeving naar uitkijken. Iedere jaar melden zich weer veel nieuwe mensen aan, tezamen met een aantal oude bekenden. In verband met de organisatie is het verstandig je vroeg op te geven.

 

  • Je kunt je aanmelden via dit formulier.
  • Kijk hier voor meer informatie zoals tijden, prijzen etc. rondom de Stomaatje Zwemdag.

 

 

<-- Terug

 

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.