November 2021

Op onze besloten Facebookgroep hebben we een vraag uitgezet over het legen van het stomazakje op het toilet. In totaal hebben 330 stomadragers (van de toen 2163 leden van de groep) de poll ingevuld.
De meeste mensen die een zogenoemd ‘leegbaar’ stomazakje gebruiken hebben een ileostoma of een urinestoma. Degene met een colostoma gebruiken meestentijds een gesloten zakje.

Lees verder

De resultaten

‘Zitten richting deur’ is favoriet, 146 deelnemers kiezen voor de traditionele manier van naar het toilet gaan. Daarna prefereren er 91 mensen om staande hun stomazakje op het toilet te legen. Met de ‘rug naar de deur’ is voor 35 het prettigste en voor 6 ‘hurkend’. Op de ‘knieën’ voor het toilet gaan er 18. De personen die het zakje niet legen zijn, zoals hierboven genoemd, eigenaren van een colostoma en betreft 34 deelnemers aan de poll.

Natuurlijk zijn er diverse factoren die meespelen bij de keuze. Lichaamslengte speelt bijvoorbeeld mee bij de voorkeur om het al dan niet staand, hurkend of op je knieën te doen. Vergeet ook niet dat de wijze waarop je toilet gesitueerd is een rol speelt. Daarnaast zijn ook andere beperkingen (bijvoorbeeld het gebruik van een rolstoel) factoren die de mogelijke manier van legen bepalen. Iedereen kiest wat voor hem/haar het prettigste is!

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.