Bert: We hadden vandaag onze kwartaal-meeting met alle collega’s van ons bedrijfsonderdeel. Ook ik had een stuk voor te dragen, dus goed voorbereid kwam ik met de collega’s tegen een uur of 11 in de grote zaal bijeen.

 

Uiteraard had ik, zoals altijd, mijn grote Samsonite rugzak bij me. De meeste van mijn collega’s hadden slechts een etui, een laptop, of soms helemaal niets bij zich. En dan val je extra op…

Natuurlijk is er dan die goocheme collega die daar zijn commentaar op moet geven: “Bert, je hoeft niet zoveel mee te nemen hoor!” of “Heb je je hele bureau leeggehaald en meegenomen?”

Maar leer mij de mensen kennen… Natuurlijk ben ik op zoiets ondertussen wel voorbereid. Het is namelijk MIJN rugzak, letterlijk, maar evengoed ook figuurlijk.

Ik kijk hem aan en even in het rond naar al die collega’s die meeluisterden. Ik vertel hem dat ik niet zonder reden een rugzak, die mooie zakelijk zwarte van Samsonite, met me mee draag. Natuurlijk zit er mijn laptop in, wat zakelijke documenten, mijn vulpennen en mijn portemonnee. Maar… en daar komt de crux… “Ik ben in het verleden ernstig ziek geweest… en ik heb daar een stoma aan overgehouden.”

Je ziet de collega stilvallen…

Zo’n darmstoma zorgt ervoor, dat je per definitie incontinent bent, dat je stomamaterialen (reservezakjes, gaasjes, wegwerpzakjes, enz.,) maar ook reservekleding met je mee moet dragen, voor het geval dat je onverhoopt een vol zakje, of erger nog, een lekkage krijgt.

Dat leidde nog voor mijn presentatie al tot wat extra respect. De desbetreffende collega kijkt er nu wat anders tegenaan en zal niet meer zeuren over de grote rugzak van deze jongen. Mijn presentatie ging trouwens naar wens.

 

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.