logo stomaatje alles over stomas

De ANGO, waarvoor wij sinds 2006 de jaarlijkse collecte verzorgen, is failliet verklaard. Dit is een grote strop voor onze stichting. Inmiddels was de opbrengst van deze collecte namelijk een belangrijke inkomstenbron voor ons geworden en bekostigden wij hiermee ieder jaar een groot deel van onze zwemdag.

 

 

Zwemdag voor de tiende keer

Zondag 22 mei organiseren wij deze zwemdag alweer voor de 10de keer en dit willen we een feestelijk tintje geven, mogelijk gemaakt door de collecte die we vorig jaar juni hebben gelopen. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen wij fluiten naar de opbrengst van vorig jaar… En zal er ook in 2016 geen collecte meer volgen... En dat terwijl we hier enorm veel tijd en energie in hebben gestoken, want er komt veel bij een collecte kijken. Dit was allemaal voor niets. Heel sneu voor de mensen die zich zo voor ons hebben ingezet!

 

Belangrijke inkomstenbron

Het gaat niet om enorme bedragen, maar aangezien wij niet in aanmerking komen voor subsidies e.d. en afhankelijk zijn van sponsors en donateurs (waarbij het aantal per jaar kan fluctueren), was de collecte-opbrengst voor ons een stabiele en belangrijke jaarlijkse inkomstenbron geworden. Natuurlijk gaat de zwemdag van dit jaar en ook de komende jaren gewoon door, maar wij zullen ons wel moeten beraden hoe we de zwemdag veilig kunnen stellen.

 

Lotgenotencontact en ontplooien van nieuwe initiatieven

Aangezien wij geen vereniging zijn maar een stichting, kennen wij geen leden. Wel hebben we donateurs (voor 12 euro per jaar), mensen die zich voor meerdere jaren aan ons binden en zo laten zien dat ze achter ons staan. Achter wat wij doen, met een klein clubje enthousiaste vrijwilligers zorgen dat (nieuwe) stomadragers aan goede up-to-date informatie kunnen komen, op een laagdrempelige manier. Zorgen voor lotgenotencontact en het ontplooien van initiatieven die hier in Nederland nog door stomadragers worden gemist, zoals Design your stoma en Stomaatjes gezocht. Boeken uitgeven over alle belangrijke onderwerpen waarmee een stomadrager in aanmerking kan komen. Maar ook de media opzoeken en actualiteiten aankaarten zoals met onze website Stomamateriaal over en Eliene’s blogs.

 

Per ongeluk zo gegroeid

Dit allemaal in onze vrije tijd, naast onze banen en andere bezigheden. We doen dit met ons hart. Met heel veel liefde is Stomaatje ooit opgestart door een stomadraagster, nooit met de bedoeling dat het zo groot zou worden. Het was de opzet om mensen te kunnen helpen, en we werken nog steeds met diezelfde insteek. Misschien is dat wel onze kracht, dat we de stichting nooit met een vooropgezet plan hebben opgestart. Het ging per ongeluk, en daaruit ontstaan misschien wel de mooiste dingen.

 

Donateurs zijn goud waard

Misschien is dat wel waar we voor moeten gaan strijden: meer donateurs. Om de stichting te waarborgen en niet afhankelijk te worden van één grote sponsor. Wat wij van een donateur ontvangen is veel meer waard dan die 12 euro per jaar: verbondenheid en persoonlijke betrokkenheid. Je geeft hiermee aan dat je vindt dat we goed werk doen en dat de stichting en de bijbehorende websites ook voor de stomadragers na jou mogelijk moeten blijven. Zodat ook zij van onze faciliteiten gebruik kunnen maken als informatievoorziening en lotgenotencontact. Jouw donateurschap is dus goud waard, omdat we daarmee een enorme bevestiging krijgen in wat we doen. Het geeft ons een boost om door te gaan, te weten dat we op de goede weg zitten. Het geeft ons bestaansrecht.

 

De zwemdag gaat door!

Zou jij donateur van ons willen worden voor 12 euro per jaar? Je ontvangt onze nieuwsbrief, krijgt korting op onze bestelpagina en mag gratis mee zwemmen op onze zwemdag. En wie weet tot ziens op 22 mei aanstaande? Ondanks het faillissement van de ANGO en daardoor het wegvallen van ons budget, geven wij een feestelijk tintje aan onze tiende zwemdag!

 

Word ook donateur! Klik hier

×