logo stomaatje alles over stomas

 

Puur Vrouw zijn-dag, 5 februari 2013 te Gouda

 

 

 

De Puur Vrouw zijn-dag; dit jaar ook voor stomadragers

De Puur Vrouw zijn-dag, een gratis verwendag voor vrouwen. Werden vorige jaar alleen vrouwen met borstkanker in de watten gelegd, dit jaar werd Stichting Stomaatje om medewerking gevraagd zodat ook vrouwelijke stomadragers aan de verwendag konden deelnemen.

 

Stichting Stomaatje pakte deze uitdaging met beide handen aan, want wat is er nu mooier dan stomadragers op een ongedwongen manier met elkaar in contact te laten komen? Op een prettige locatie waar ze kunnen fröbelen en verwend worden, zonder dat hun aandoening of stoma de boventoon voert.

 

Voor Stichting Stomaatje was het een leuke kans om met een stand haar producten en diensten te laten zien. Zo werd de afdeling Design your stoma goed vertegenwoordigd door een aantal torso’s met voorbeelden van de banden en hoesjes die worden gemaakt. De poppen met stoma geïmporteerd uit Amerika en Engeland, veel gebruikt voor voorlichting, namen een belangrijke plek in. En natuurlijk was het boek “Ik leef! Een stoma als kadootje” van Eliene Roelse ook prominent aanwezig, en signeerde zij de boeken ter plekke.

 

Borstkanker of een stoma, uiteindelijk zijn er vele overeenkomsten. De operatie, de verwerking, een verandering van je lichaam, en het leren omgaan met... De vrouwen onderling vonden elkaar, deelden ervaringen en tips. Maar hadden het vooral gezellig. Met creatieve workshops, verwennerij met een kapster en nagelstyliste, muziek, een zumba workshop, persoonlijke coaching en een gezonde lunch.

 

En hier blijkt behoefte aan, verwend worden na iets dat zoveel impact heeft, samen met gelijkgestemden. Zoveel herkenning zelfs dat de stichting volgend jaar hoopt op een vervolg. “We vinden het een eer dat we met de organisatie van de Puur Vrouw zijn-dag mee mogen denken en helpen, waardoor het voor Stomaatje, met een klein team en budget, mogelijk wordt zoiets haalbaar te maken. We hebben nog vele ideeën waarmee we op deze dag een nog grotere groep stomadraagsters hopen te kunnen verwennen. En wie weet ooit ook de mannelijke stomadragers? Een partnerdag? Want eerlijk is eerlijk: een stoma krijg je niet alleen!"

 

Welkomstwoord van Judith, de initiatiefneemster van de verwendag.

Bedankt Judith dat je dit voor het tweede jaar hebt georganiseerd!

Samen met Marianne, ervaringsdeskundige, ontstond het idee voor deze dag.

Karin, wondverpleegkundige, verteld waarom zij Stichting Stomaatje erbij heeft betrokken.

Middeleeuwse muziek.

Creatief: hart van stof.

Zumba workshop.

Kapster Corinne.

Creatief: kadotasjes maken.

Nagelstyliste.

 

Suus en Eliene achter de stand.

 

Suus

Eliene in gesprek met een stomadraagster.

Onze flyers.

Onze poppen.

Design your stoma, de hoesjes

Design your stoma, de banden (links luxe, rechts swim&sauna).

Het boek "Ik leef!" van Eliene.

 

 

 

×