De Stomaatje Zwemdag 2013

 

De Stomaatje Zwemdag: alweer voor het zevende jaar!

Sinds 2007 organiseert Stichting Stomaatje eenmaal per jaar een zwemdag voor stomadragers en hun naasten. De stichting huurt een zwembad af met privé badmeester, zodat je de privacy hebt om tussen lotgenoten die niet opkijken van een stomazakje hier of litteken daar, de stap in het water te wagen. Zondagmiddag 26 mei wordt de Stomaatje Zwemdag voor de zevende keer georganiseerd.

 

2007

 

Gezelligheid, ervaringen delen en nieuwe mensen ontmoeten

Al vanaf het begin dat we deze zwemdag organiseren, wordt hij goed bezocht. Er is behoefte aan. Sommige mensen hebben al regelmatig gezwommen en komen voor de gezelligheid, ervaringen delen of het ontmoeten van nieuwe mensen. Anderen hebben de drempel nog niet aangedurfd. Als ze dan glunderend van trots aan het einde van het zwemuurtje uit het water komen: dat is zo mooi!

 

Centraal in Nederland

Het zwembad ligt centraal in Nederland, het Sportfondsenbad te Amersfoort. Het is een warm bad (30 graden), niet te diep (het loopt van 1.10 tot 1.80 meter). Ook is er speciaal voor rolstoelers een helling. Er gaat een brede trap het water in waar je rustig die drempel over kunt, of misschien toch alleen met de tenen in het water voelt en wat kletst met elkaar. En indien je er nog niet aan toe bent, kun je toekijken vanaf de bankjes aan de waterkant en van de gezellige sfeer mee proeven.


Privacy

Dit jaar huren we, omdat de Stomaatje Zwemdag zo goed wordt bezocht, voor het eerst twee tegenover elkaar liggende baden in het zwembad af. Ook is de mogelijkheid om te zwemmen verlengt met een half uur. Toch pakken we deze dag niet te groots aan, we willen dat de sfeer intiem blijft zodat je het gevoel van privacy behoudt.

2009

 


Iedereen is welkom

De jaarlijkse zwemdag was eerst alleen voorbestemd aan forumleden, later kregen donateurs bij dit uitje korting en inmiddels geven we ook mensen van buiten het forum de gelegenheid zich aan te melden. Iedere (aanstaande) stomadrager is welkom, evenals hun aanhang als partners, vrienden en kinderen. Ook mensen waarbij hun stoma is opgeheven, of die een andere techniek hebben gekregen zoals een pouch, continent stoma of voedingssonde, zijn van harte welkom.

2010


Wokken

Het blijft niet alleen bij zwemmen; hierna gaan we naar Wokrestaurant het Oosten in Amersfoort voor een hapje en een drankje. Je kunt er ook voor kiezen alleen naar het wokken te komen.

2007

2010

 

Goodiebag

Elk jaar zorgen we in samenwerking met onze sponsors voor een goed gevulde goodiebag voor de zwemmende stomadragers.

 

Aanmelden

De Stomaatje Zwemdag is inmiddels een begrip waar vele stomadragers en hun omgeving naar uitkijken. Iedere jaar melden zich weer veel nieuwe mensen aan, tezamen met een aantal oude bekenden. In verband met de organisatie is het verstandig je vroeg op te geven.

2012

 

Donateurs zwemmen gratis

Donateurs mogen ook dit jaar gratis van het zwembad gebruik maken en krijgen korting op maximaal vier gasten. Voor het wokrestaurant wordt aan een ieder een bijdrage gevraagd.

 

Je kunt je voor de Stomaatje Zwemdag opgeven via:

 

  • Het forum (kijk hier ook voor meer informatie rondom de prijzen, tijden etc.)
  • Ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Of via de website

 

  • Bekijk hier ons promofilmpje voor een eerste indruk:

 

  • Ben je forumlid? Dan kun je van alle voorgaande jaren de fotoseries van de Stomaatje Zwemdag bekijken, inclusief de ervaringen van de stomadragers die erbij waren.

 

 

 

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.