logo stomaatje alles over stomas

Augustus 2023

Samenwerking Stichting Stomaatje en Stichting Krimpenerwaard Oekraïne

Vlak voordat er weer een transport met hulpgoederen naar Oekraïne gaat, komt Ronald van Stichting Krimpenerwaard Oekraïne de verzamelde stoma-, en incontinentiematerialen, maar ook verbandmiddelen en medicatie tot zelfs een medisch matras, bij Stichting Stomaatje ophalen. De stichting is namelijk een inzamelingsactie gestart om overgebleven medische materialen te verzamelen voor Oekraïne, want daar is de nood hoog. Deze actie wil de stichting extra kracht bijzetten door mee te doen met de Rabo ClubSupport actie, waarbij stemmen ingezameld kunnen worden. Hoe meer stemmen, hoe hoger de opbrengst!

 

Verrast door het vele materiaal wat ongebruikt in de kast ligt

Stichting Stomaatje had niet verwacht zoveel medisch materiaal in te kunnen zamelen. Er blijkt enorm veel materiaal bij de mensen thuis doelloos in de kast te liggen. Stoma- en incontinentiemateriaal wat verkeerd is geleverd en de leverancier door het strenge beleid niet terug kan nemen, overgestapt naar een ander merk, overleden of het stoma is bijvoorbeeld opgeheven. Ook stoma-accessoires als crème, ringen en pasta, drinkvoeding en ondersteunend ondergoed en breukbanden worden ingezonden.

 

Zonde vindt Stichting Stomaatje dat er zoveel ongebruikt op de plank ligt, waardoor ze de inzamelingsactie zelfs voor onbepaalde tijd heeft verlengd. Want het zou bij 1 transport blijven, en nu werkt ze alweer toe naar de tweede zending voor Oekraïne. Er blijven maar dozen met medisch materiaal binnenstromen, fantastisch!

 

Rabo ClubSupport actie

Mensen kunnen het materiaal (na een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) opsturen of langsbrengen bij Stichting Stomaatje. Het is fantastisch dat velen de verzendkosten zelf op zich willen nemen. En lukt dit niet, dan betaalt de stichting dit. Om dit te kunnen bekostigen doet de stichting mee aan de Rabo ClubSupport actie, zodat zij de plaatselijke Stichting Krimpenerwaard Oekraïne kunnen blijven helpen met hun zoektocht naar materialen voor het getroffen land. Mocht het bedrag groter zijn dan er nodig is, dan dragen ze bij aan de vervoerskosten die er gemaakt worden om het ingezamelde materiaal naar Oekraïne te brengen.

 

Het ingezamelde materiaal gaat volgende week naar Oekraïne

De garagebox van Stichting Stomaatje wordt weer leeggehaald zodat een 50-tal grote en zware dozen kunnen worden overgedragen aan Ronald, om volgende week mee op transport te gaan naar Oekraïne. Stomaatje heeft heel wat uurtjes besteed aan het herpakken van al het materiaal, zodat er zoveel mogelijk met het transport mee kan. Maar ook om ervoor te zorgen dat het stomamateriaal compleet is. Je hebt niets aan een huidplak waar geen zakjes bij zitten bijvoorbeeld, of andersom! Natuurlijk wordt er nog meer materiaal verwacht en zal Stichting Stomaatje blijven inzamelen, dat gaat weer met het volgende transport mee.

 

Geef je stem aan Stichting Stomaatje!

Ben je Rabobank lid in de regio Hollandse IJssel? Dan kun je van 4 t/m 26 september je stem aan Stichting Stomaatje geven. Ben je nog geen Rabobank lid? (met een rekening ben je nog niet automatisch lid) Dan kun je je via de Rabo App of online bankieren gratis registreren als lid. 

Geef je stem voor Oekraïne!

 

 

×