logo stomaatje alles over stomas

Stichting Stomaatje heeft al meerdere landgenoten uit de brand geholpen omdat de regels in andere landen vaak veel summierder zijn dan in Nederland. Door het gesprek met Nicole (voorzitter van de Duitse "BeutelTieren" vereniging) hoorden we de andere kant van de medaille.... wat als je op vakantie bent en niet uitkomt met je materiaal? Hoe kom je snel aan noodoplossingen? In Nederland heb je het spoednummer van je leverancier, maar voor de buitenlandse gasten in ons land is dat er blijkbaar niet.

"Het lot verbindt, ook over de landsgrenzen heen", zei Nicole Engel. "Tijdens het voorstellen van onze vereniging aan verschillende bedrijven, kranten, enz., hadden we een aantal interessante gesprekken. Er werd ons een Nederlandse Stichting aanbevolen, waar we contact mee hebben opgenomen met hulp van Simeon Aalvink, de Europese Sales Manager bij Marlen Healthcare," zijn de woorden die je terug kunt vinden op de website van deze Duitse vereniging.

"Natuurlijk is het raadzaam bij complicaties een plaatselijk ziekenhuis te bellen en te vragen of een stomaverpleegkundige even meekijkt, ook daar kunnen we altijd bij helpen, maar voor misrekening van materiaal heeft Stichting Stomaatje sowieso al enkele jaren de website stomamateriaalover.nl" is Lidy's reactie.

"Ook in Nederland stappen mensen soms over op ander materiaal en hebben dan een restant van de vorige over. Ook zitten nabestaanden en verpleeghuizen soms met materiaal waar ze geen raad mee weten. Ik word regelmatig gebeld met deze vraag. Wij hebben zelfs contact met diverse organisaties in Nederland voor de overzeese gebieden of Oekraïne die maar wat graag restpartijen ophaalt en naar bijvoorbeeld Suriname of Oekraïne brengt", vertelt Lidy (bestuurslid bij Stichting Stomaatje)

Vanaf nu zal Stichting Stomaatje ook een "stoma noodopslag" in het netwerk vormen van BeutelTieren. Zij bestaan sinds 2015. De vzw "Beuteltier Netzwerk eV" werd opgericht om een netwerk van opslagplaatsen te vormen van adressen die noodvoorraden aanleggen voor lotgenoten en om verspilling tegen te gaan.

Het zal dus nu kunnen gebeuren dat wij zelf een oproepje plaatsen op onze eigen site of Facebookgroep voor stomamateriaalover om te zorgen dat er in ieder geval een nood voorraadje is voor colo-, uro-, en ileostoma's in de Nederlandse "stoma noodopslag".

https://www.stomamateriaalover.nl/stomanoodopslag

 

×