Heerlijk om dit weer te mogen organiseren, dat hebben we de afgelopen ruim 2 jaar echt gemist. Wij én onze achterban. Onze jaarlijkse zwemdag die we dit jaar alweer voor de 14de keer organiseren, hebben we even over moeten slaan, maar zondag 17 juli is het gelukkig weer zo ver!

We konden duidelijk merken dat de behoefte aan een zwemdag enorm groot is bij onze achterban, binnen no time waren alle 50 zwemplekken vol! Terwijl we er nog amper aandacht aan hebben besteed. We hebben speciaal voor het geval er mensen op het laatst moeten afhaken, door bijvoorbeeld gezondheid of ziekenhuisopname, een wachtlijst om te zorgen dat volle bak ook echt volle bak is en iedereen kans maakt te komen.

Vanuit bedrijven wordt meegewerkt aan goodiebags, korting op het eten en er is zelfs een stomaverpleegkundige aanwezig van onze sponsor Bosman voor tips en tricks, voor het geval er vragen zijn of "brandjes moeten worden geblust" zoals lekkages. Daarnaast is uiteraard onze vaste 'Stomaatje' badmeester van de partij die iets gaat vertellen over "zwemmen en stoma", en er komt ook een oefentherapeute uitleg geven over bewegen, buikspieren, buikdruk en daarmee verminderen van kans op parastomale hernia en bewegen met een parastomale hernia. En wie kan dit nu beter vertellen als een professional die zelf ook een stoma draagt!

De zwemdag vindt net als voorgaande jaren plaats in zwembad Hoogland te Amersfoort. Dit jaar hebben we voor een ander restaurant gekozen, wel weer in Amersfoort. Mensen kunnen er ook voor kiezen om alleen naar het restaurant te komen, of alleen het zwembad. Insteek is elkaar ontmoeten, een gezellige dag, wie weet wel de eerste keer met stoma zwemmen, er ontstaan vriendschappen en er worden vele ervaringen en tips tussen de stomadragers uitgewisseld. En uiteraard is de aanhang zoals partner of kinderen ook welkom!

Hier vind je meer informatie over onze zwemdag. Wil je op de wachtlijst? Het formulier vind je helemaal onderaan. Wie weet komt er nog een plekje vrij!

 

 

Zwemdag Sponsors 2022:

marlen-logo.png

 

 

 

 

allwecare.png

Een Stomaverpleegkundige zal aanwezig zijn namens:

 

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Activiteiten enquête

Wij horen graag waar de behoeftes van stomadragers liggen bij het meedoen aan activiteiten, en dat kan van een koffieochtend zijn, lasergamen of iets stomagerelateerds en alles daartussenin!

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.