Stomaatje geeft website boost door Niek De Jong Prijs

 

Bergambacht,

 

Op 9 november 2013 lanceert Stichting Stomaatje een gigantisch mooie upgrade van de website, waarbij alle getekende afbeeldingen worden vervangen door professionele medische illustraties van ManonProject, mogelijk gemaakt door de Niek de Jong prijs.

 

Ontstaan

Eliene Roelse kreeg na een lange weg van onderzoeken de diagnose dat er voor haar aandoening nog geen oplossing was, maar dat een stoma haar kwaliteit van leven weer zou verbeteren. In aanloop op de operatie zocht zij op internet tips en ervaringsverhalen om zich een voorstelling te kunnen maken van wat haar te wachten stond, maar dat viel tegen. Dus begon zij na het krijgen van de stoma in 2004 een blog die weldra uitgroeide tot een website en een gastenboek die weldra uitgroeide tot een forum en groeide haar initiatief naar de oprichting van Stichting Stomaatje.

 

Positieve activiteiten

De site groeide met allerlei info over het maagdarmstelsel, de urinewegen en over stoma’s in begrijpelijke taal, maar ook met de medische termen zodat het voor in opleiding zijnde artsen en verpleegkundigen interessant is. Voor de mensen die contact zochten met lotgenoten kwam er een Stomaforum waar men kennis kan delen. Ook dit wordt door vrijwilligers gerund en er zijn ruim 1.300 stomadragers en hun omgeving die daar dagelijks tips uitwisselen met elkaar. Zo is er geluisterd naar wat stomadragers willen weten en missen. De behoefte aan hoesjes en banden voor over het stomazakje als aanvulling op hun lingerie leidde er toe dat er ’een stappenplan op de site verscheen hoe je zelf een hoesje kunt maken, maar niet iedereen blijkt met een naaimachine overweg te kunnen of iemand in zijn/haar omgeving te hebben die het kan maken. Dus werd Design Your Stoma met vrijwillige naaisters gestart en blijkt er zoveel behoefte aan te zijn dat we regelmatig de lijnen moeten sluiten omdat de wachttijd te ver oploopt. Ook wilde men maar al te graag naar onze ontmoetingsdagen komen. Een van die dagen wordt jaarlijks herhaald: de Stomaatje Zwemdag in Amersfoort.

 

Niek de Jong prijs namens Zorgverzekeraars Nederland

In november 2009 werd de Niek de Jong prijs van 10.000 euro uitgereikt aan oprichtster Eliene Roelse. Een groot bedrag waar je veel mee kunt doen, zeker als er geen subsidies worden verkregen. Toen we medio 2011 in contact kwamen met de net afgestudeerde Manon Zuurmond en zij al onze tekeningen wilde professionaliseren, wist men waar het bedrag behorende bij de prijs aan zou worden besteed. Vol overgave is er bijna twee jaar aan gewerkt en wordt vier jaar na de prijsuitreiking dit mega project gelanceerd op internet!

 

Website en social media zijn speerpunt

Stichting Stomaatje heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een kennisplatform. Bekroond met het HONcode certificaat en door professionals (ambassadeurs) gecontroleerd op juist- en volledigheid binnen diverse disciplines is deze aanvulling een enorme boost!

  • Neem een kijkje op www.stomaatje.nl om de prachtige medische illustraties te bewonderen.

 

 

<-- Terug

 

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.