September 2023

 

Stomamateriaal voor Suriname

Er zijn veel landen waar stomamateriaal hard nodig is. Naast het inzamelen van medisch materiaal voor Oekraïne, zamelt Stichting Stomaatje ook stomamateriaal in voor Suriname. Vandaag dragen ze dit over aan stomaverpleegkundige Marry Broere.

 

Toenemende vraag uit Suriname

Stichting Stomaatje zamelt via hun eigen initiatief Stomamateriaalover.nl al enkele jaren overgebleven materiaal in voor stomadragers ten behoeve van Suriname. Daar is enorm veel behoefte aan. Nu de economische situatie in Suriname erg is verslechtert is er een toenemende vraag naar stomamateriaal. Het is steeds minder goed verkrijgbaar via de reguliere aanbieders in Suriname én het is voor stomadragers steeds lastiger te betalen.

 

SuriNed Foundation

De SuriNed Foundation zet zich samen met haar partners in voor het opleiden van stomaverpleegkundigen en voor continuïteit in beschikbaarheid van kwalitatief hoogwaardig stomamateriaal. Dit jaar vieren ze hun 10-jarig lustrum. Marry Broere is stomaverpleegkundige in Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda en is via SNF betrokken bij de stomazorg in Suriname.

 

Verzamelpunt Stichting Stomaatje

Marry Broere is naar het verzamelpunt van Stichting Stomaatje gekomen om dozen stomamateriaal in ontvangst te nemen. Zo krijgt het stomamateriaal wat in Nederland over is een nieuwe bestemming in Suriname en verdwijnt het niet in de prullenbak.

 

SuriNed Foudation: "Heel fijn dat jullie meehelpen voor de Surinaamse stomadragers. Wij brengen er kennis over stomazorg met Marry Broere en Nelleke van de Vliert en via Stomaatje ontvingen we stomamateriaal. GRAN TANGI"

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.