Filmpje World Ostomy Day 2012 van Stichting Stomaatje eerste van Europa


7 december 2012 zijn de drie prijs winnaars bekend gemaakt van de “World Ostomy Day Video Contest (WOD2012)” georganiseerd door de “International Ostomy Association (IOA)”. Voor het werelddeel Europa (met Afrika en het Midden-Oosten) zijn de meeste stemmen op de inzending van Eliene Roelse van Stichting Stomaatje geteld.

 

Wat is een stoma?

“Als je er niet mee te maken krijgt in je omgeving of werk is het bestaan van een stoma en het opvangzakje vaak onbekend”, is de reactie van een van de mensen tijdens een bezoekje aan de markt van Gouda. Het team merkte dat niet veel mensen wisten wat de opvangzakjes waren die hen werden voorgehouden. Om meer bekendheid te geven aan wat een stoma is, besloot Eliene samen met haar team een filmpje te maken in zeer Hollandse stijl. Tenslotte was het op 6 oktober jl. Wereld Stoma Dag, die slechts eens in de drie jaar plaatsvind. Het filmpje werd ook ingezonden voor de wedstrijd die de IOA had uitgeschreven.

 

Eerste prijs

Binnenkort zal een delegatie van het moederbedrijf van Convatec Inc. Eliene van Stichting Stomaatje uitnodigen om de prijs in ontvangst te nemen. Een groter compliment van wat een meisje die ziek was en haar ervaringen wilde delen met lotgenoten en daardoor een virtuele wereld creëerde om de nieuwe generatie stomadragers een hart onder de riem toe te wensen, is er niet.

 

 

 

 

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.