Juni 2023

Stichting Krimpenerwaard Oekraïne

Recent zijn wij in contact gekomen met Stichting Krimpenerwaard Oekraïne (en hun Facebook). Ronald Holkamp, Kees Stoppelenberg en Dmitry Kovtunenko uit Schoonhoven zamelen met hun stichting hulpgoederen in voor mensen en dieren die zwaar getroffen zijn in Oekraïne. Ze brengen dit ook zelf naar het land dat in oorlog verkeert. Een enorm goed doel dus waar we ons de komende tijd voor blijven inzetten!!

(rechts Ronald, samen met Eliene, oprichter van Stichting Stomaatje)

 

Ze rijden zelf naar Oekraïne

De stichting rijdt zelf naar Sosnirka in Oekraïne van waaruit de materialen gedistribueerd worden naar de plaatsen waar het ´t hardst nodig is. Doordat er op medisch gebied in alles een groot tekort is en de stichting al medische spullen inneemt en meeneemt, zijn stomamaterialen uiterst welkom. Aangezien we bij Stomaatje diverse vragen kregen of wij wisten waar ze stomamateriaal konden doneren voor Oekraïne, zijn we in overleg met de stichting een inzamelingsactie gestart.

 

Al veel materiaal mogen ontvangen!

En wat hebben we al enorm veel mogen ontvangen van onze achterban! Zowel stomadragers als stomaverpleegkundigen en zelfs bedrijven (AllweCare) sturen materialen op of komen dit brengen.
Er bracht iemand van ver de spullen direct bij het depot waar ze op dat moment aan het inladen waren voor de rit naar Oekraïne. Geweldig dat mensen dit ervoor over hebben! Vanuit een ziekenhuis zijn op dit moment maar liefst 5 grote dozen met stomamateriaal onderweg. En een (vriend van de) stomaverpleegkundige kwam zelfs helemaal uit Drenthe vele dozen stomamateriaal brengen, wow! (rechts op onderstaande foto, met links Suus, bestuurslid van Stichting Stomaatje)

! Met de kanttekening dat dit dus allemaal materiaal is wat niet meer wordt gebruikt, in de weg staat, over de datum is en/of niet meer kan worden teruggestuurd aan de leverancier.

 

Zelfs een medisch matras

Drinkvoeding, stomamateriaal en accessoires, incontinentiemateriaal en verbandmiddelen. Tot zelfs breukbandondergoed en een medisch matras! Van verkeerd geleverd materiaal en wordt niet meer teruggenomen, tot stoma opgeheven, overleden of naar ander stomamateriaal overgestapt. Alles lag doelloos bij de mensen thuis. Hier zijn wij en Stichting Krimpenerwaard Oekraïne enorm blij mee, en vooral ook straks de Oekraïners die hiermee geholpen zijn! 💙💛

 

Wat hebben we nodig?

We zamelen nog steeds in, zodat er zoveel mogelijk materiaal de eerstvolgende rit met stichting Krimpenerwaard Oekraïne mee kan. Want ze rijden er eens in de 6 weken heen. En de behoefte aan materiaal blijft! Op medisch gebied is aan alles een heel groot tekort, zoals:

  • Stomamateriaal en alle soorten accessoires
  • Katheters
  • Verbandmiddelen
  • Incontinentiemateriaal

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Mocht je thuis een van deze medische materialen over hebben waar je zelf niks meer mee doet? Stuur ons dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin je vertelt of een foto maakt van wat je (ongeveer) aanbiedt. Dan zorgen wij dat je ons adres krijgt waar je het materiaal heen kunt sturen of in overleg af kunt geven. Wij hebben helaas geen mogelijkheden om het op te halen, wel kunnen we een verzendbiljet sturen.

Het plan was in te zamelen tot een bepaalde tijd, maar er blijkt van beide kanten zo'n behoefte aan dat we voor onbepaalde tijd doorgaan!

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Word vrijwilliger!

Wil jij ons enthousiaste Stomaatje team komen versterken?

Tekst vrijwilligers gezocht met daaronder allemaal handen en duimen in de lucht

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.