logo stomaatje alles over stomas

Eliene: In 2 maanden tijd! Ik kan het iedereen aanraden, al is er wel wat doorzettingsvermogen voor nodig en zijn er wat punten waar je rekening mee dient te houden. En ook voor je omgeving kan het zwaar zijn.

Het recept is: elke dag een paar flesjes drinkvoeding, hiermee vervang je je eten. Lekker zijn ze niet, maar dat is een knop omzetten. Daarbij een bakje zelf getrokken bouillon dat je een keer of 10 zeeft, dus helder dan heldere bouillon. De helft neem je als lunch en de andere helft als diner. Dan heb je toch iets hartigs. Verder mag je best snoepen, dus elke dag een waterijsje en lolly zijn geoorloofd. Een dropje, stukje chocola of pepermuntje kan ook, maar deze moet je totaal opzuigen en nog geen stukje door de keel laten glijden. Hiernaast niets maar dan ook helemaal niets. Alleen heldere dranken zijn toegestaan.

 

Enorm fijn ook dat je veel geld overhoudt, kost geen drol dit dieet, je leeft van de staat! En lukt dit allemaal niet dan kunnen ze je deze voeding geven door middel van een slang in de neus, ideaal toch??

 

Wel is dit eetpatroon of beter gezegd drinkpatroon ietwat zwaar op warme dagen als deze, de kans op flauwvallen is aanwezig. Houd hier dus rekening mee!


Ja maag kan moeite hebben met dit dieet, want heej ineens hoeft ie niets meer te doen! Branden, zuur of stil staan, je zult erg vaak misselijk zijn.
Je zult ook weinig energie hebben en amper meer het huis uitkomen. Er zijn zelfs dagen dat je hulp nodig hebt bij het douchen omdat dit te zwaar is en het risico op flauwvallen groot. Ook omdat je spieren kwijt zult raken zal alles zwaarder worden. Dus je dient zorgvuldig met je energie om te gaan, je kunt niet onbeperkt bewegen want dat betekent weer meer vieze flesjes naar binnen werken. Sporten wordt dus afgeraden bij dit dieet, het drinken doet het em.

 

Houd er ook rekening mee dat het altijd en overal over eten gaat. Verjaardagen, de hel op aarde! Het scheelt dat je er de energie niet voor hebt, dus ga ook maar niet. Je hebt nog het risico dat ze vragen of je toch echt geen klein stukje wilt proberen. Fout!

 

Tv reclames, je wordt doodgegooid met lekker eten! Zeker die van de supermarkten, echt drama. Of die van M, met zijn spetterende dampende hamburger, een close up nog wel, hoe bedenken ze het! Vragen ze een paar minuten later of je nog steeds denkt aan deze hamburger en boos roep je jajajahaa! Grmbl..


Ga ook niet rond etenstijd naar buiten, overal etensluchtjes of nog erger: een BBQ. Dat moet je niet hebben, voor je het weet word je boos, geïrriteerd of lopen de tranen over je wangen omdat je het eten zo mist. Langs een welbekende M rijden kan al lastig zijn en je kunt zelfs gaan dromen over eten. Je shampoo met avocado of kokos kunnen je al hongerig maken. Ga ook niet als je wat afleiding wilt naar een streekmarkt! Eten, eten en nog eens eten. Natuurlijk is de supermarkt helemaal de hel op aarde, ga daar niet meer naar binnen, in het hol van de leeuw. Voor je het weet sta je over een potje sperziebonen te aaien. Mentaal kan dit te zwaar zijn, al die verleidingen en de gedachte dat je weet dat iedereen die daar rondloopt wél kan eten.

 

Eten is een basisbehoefte dus je moet erg sterk zijn om dit dieet vol te houden, zowel mentaal als lichamelijk is dit dieet een hele uitdaging. Want elke dag word je geconfronteerd met eten, je kunt het niet ontwijken.

 

Het beste is ook om alleen te wonen en je eventuele partner vaarwel te zeggen. Of ga maar een tijd terug naar je ouders ofzo. De geuren die uit de keuken komen, de aanblik van het lekkere eten op zijn bord en de krakende chips 's avonds op de bank! Voor je het weet lurk je aan zijn augurk en mag hij hem daarna opeten of vraag je hem of je zijn patat mag aflikken. En ruik je aan het restje saus in de pan voordat je hem afwast. Je snuift de lekkere geuren op, drugs zijn het bijna. De hel! Want je mag er nog geen likje van nemen. En je partner zal ook best raar naar je kijken. Soms kun je het niet aan als je samen aan tafel zit en ren je al huilende naar buiten, deze dips zijn geoorloofd maar doe dat niet te vaak.

 

Ook voor je partner is het lastig. Ineens is er een verbod om iets bij z'n favo Griek te bestellen en kan hij niet meer over eten praten omdat dit resulteert in boze blikken. Hij moet ineens zelf bedenken wat ie nu elke avond gaat eten en voelt zich schuldig dat ie zo lekker zit te tafelen terwijl zijn partner alleen drinkt en dat eet niet lekker meer. Zeker niet als dat lekkere eten uit zijn mond en van zijn bord wordt gekeken. Hij kan de nieuwe BBQ nu niet uittesten dus gaat in het geniep filmpjes erover kijken en hij moet alle vijgen, tomaten e.a. opbrengst uit de tuin helemaal in zijn eentje opeten. Maar het zwaarste is natuurlijk om ons te ondersteunen in dit pittige traject en al die boze, geïrriteerde, verdrietige en hysterische buien te doorstaan. Erg Zwaar dus!

 

Kortom, een pittig dieet maar het werkt wel!

 

×