• Plak verwarmen vóór aanbrengen verouderd advies, wat doen de stomadragers?

  Oktober 2022

  Op Nursing.nl kwam voorbij (zie onderaan de pagina) dat het vroeger werd geadviseerd om de huidplak vóór het aanbrengen te verwarmen, maar dat dit geen meerwaarde heeft als het materiaal op kamertemperatuur wordt bewaard. Door de plak na aanbrengen 1 minuut te verwarmen, hecht de plak wel beter.

  Lees verder

 • Poll uitslag: Hoe leeg je je zakje op het toilet?

   

  November 2021

  Op onze besloten Facebookgroep hebben we een vraag uitgezet over het legen van het stomazakje op het toilet. In totaal hebben 330 stomadragers (van de toen 2163 leden van de groep) de poll ingevuld.
  De meeste mensen die een zogenoemd ‘leegbaar’ stomazakje gebruiken hebben een ileostoma of een urinestoma. Degene met een colostoma gebruiken meestentijds een gesloten zakje.

  Lees verder

 • Conclusie Vergoedingen & bezuinigingen NL enquête: Maar liefst 46% van de stomadragers moet producten uit eigen zak betalen!

  De Vergoedingen & bezuinigingen NL enquête deel 4

   

  Maar liefst 46% van de stomadragers moet producten uit eigen zak betalen!

  Juli 2021

  Om een goed overzicht te krijgen van het effect dat de bezuinigingen hebben op jullie als stomadrager, vroegen we onze achterban een enquête in te vullen. In totaal vulden 585 mensen de enquête in.

  We vroegen wat er op het gebied van bezuinigingen werd ervaren. Het resultaat ziet er als volgt uit:

  Lees verder

 • Conclusie enquête: Nazorg na IC opname schiet veelal nog tekort

  Stichting Stomaatje vroeg haar achterban naar aanleiding van het contact met de IC Connect vereniging, hoeveel mensen met een stoma IC ervaringen hebben. In totaal vulden 456 mensen de enquête in, waarvan 272 mensen aangeven dat ze op de Intensive Care hebben gelegen. Dit is maar liefst bijna 60%.

   

   

  Maart 2021

  Lees verder

 • Lancering NoSmelly cover: ruim 54% van de stomadragers is onzeker over geurtjes

  “Whoooeeh jeej “ dat was de spontane reactie van Michelle toen ze vernam dat haar slogan de winnende was voor het nieuwe product dat Stichting Stomaatje in haar webshop Design Your Stoma heeft gelanceerd. Een maatwerk stomahoes van een geurabsorberend textiel, gemaakt van een stof die de geur vasthoudt en pas loslaat in de wasmachine, waardoor je niets meer ruikt!

    

  Februari 2021 

  Lees verder

 • Resultaten onderzoek problemen gebruik stomamateriaal

  Stichting Stomaatje werkt graag mee aan onderzoeken ten behoeven van stomadragers. In oktober 2020 hebben we geholpen met het onder de aandacht brengen van een digitale vragenlijst onder onze achterban. Inmiddels zijn de resultaten daarvan bekend!

  Het onderzoek is uitgevoerd als onderdeel van de afstudeeropdracht voor de master Industrial Design Engineering aan de Universiteit Twente. In totaal deden er 199 mensen met een stoma mee aan een digitale vragenlijst. In de daaropvolgende interviews zijn er 16 ileo- en colostoma dragers mede als 7 gespecialiseerde wond- en stoma verpleegkundigen geïnterviewd. Vervolgonderzoek vindt de komende maanden plaats waarin wordt gezocht naar innovaties op het gebied van de basismaterialen om lekkages te voorkomen en/of te verminderen.

  Lees verder

 • Vakantie en corona, durven wij stomadragers dat?

  De corona heeft veel invloed op ons dagelijkse leven, en vaak nog meer als je iets mankeert. Op vakantie gaan en corona, durven wij stomadragers dat? We hebben deze vraag gesteld op onze besloten Facebookgroep.

   

  September 2020 

  Lees verder

 • Conclusie bezuinigings enquête: veel stomadragers maken zich zorgen over de vergoedingen

  De bezuinigings enquête deel 3

   

  Namens Stichting Stomaatje hebben wij onze achterban via social media en nieuwsbrief gevraagd een enquête in te vullen, waarin ze hun ervaringen kwijt kunnen rondom zorgverzekeringen en de bezuinigingen.

  Tweemaal eerder is er eenzelfde enquête uitgezet, waarbij Stichting Stomaatje de resultaten van deze enquêtes met elkaar kan vergelijken om te zien welke veranderingen er zichtbaar zijn. Zo krijgen we inzicht in wat er leeft onder de stomadragers en kunnen we hierop inspringen.

  In totaal hebben 511 stomadragers deze derde enquête ingevuld, hartelijk dank iedereen voor de bijdrage!

   

   Juli 2020

  Lees verder

 • Buikslapen en een stoma, gaat dit samen?

   Mei 2020

  Op onze besloten Facebookgroep hebben we een vraag uitgezet over het op je buik slapen met een stoma. Kan dit nog, of is dit helemaal niet meer mogelijk? In totaal hebben 250 stomadragers de poll ingevuld.

   

  Lees verder

 • Consequenties Corona voor stomadragers

  Consequenties Corona voor stomadragers

  Wat zijn de medische gevolgen voor stomadragers in deze onzekere Corona tijd? Zijn er behandelingen, onderzoeken of operaties bij hen uitgesteld? Wij hebben begin april een poll uitgezet op onze besloten Facebookgroep, 247 mensen uit onze achterban hebben hierop gereageerd.

   April 2020

  Lees verder

 • Wat doen stomadragers met overtollig stomamateriaal?

  Poll ‘wat doe je met stomamateriaal dat je over hebt?’ 

  Maart 2020

   

  We zijn als stichting benieuwd wat (oud) stomadragers doen met hun materiaal dat ze door welke reden dan ook niet meer gebruiken en hierdoor maar in de kast blijft liggen. We hebben een poll uitgezet op onze besloten Facebook groep en kregen in totaal 172 reacties.

  Lees verder

 • Conclusie poll: het filter op stomazakjes laat soms nog te wensen over!

  Op onze besloten Facebookgroep hebben we een poll uitgezet met de vraag of mensen last hebben van klachten bij hun stomamateriaal en zo ja welke.

   

   Januari 2020

  Lees verder

 • Blueline gripzakjes van CombiCare

  2017

  Wij kregen meerdere meldingen binnen van stomadragers die ondervinden dat de Blueline blauwe afvalzakjes met gripsluiting die ze via Combicare hebben verkregen te dun zijn (geworden) en niet geurdicht.

  Lees verder

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje emoticon poepjes sleutelhanger!

Stomaatje emoticon poepjes sleutelhanger

 

Word vrijwilliger!

Wij zoeken vrijwilligers!

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.